15.5.13

Nemme kernerige rugknækbrød

Jeg var et smut i Kvickly i dag, skør som jeg er, elsker jeg at gå og ose i supermarkeder. Jeg synes det er drøn hyggeligt og jeg elsker at gå og kigge på varer, vende dem og læse indholdet, se på kalorietabeler osv. Jeg bliver tit inspireret til mad og bagværk.
I dag faldt jeg over endnu en "tilsæt kun det og det, og bliv bagemester til dobbeltpris", denne gang var det "Knækbrødsmix classic" fra Svansø. Og det lød altså bare lækkert med hjemmebagte knækbrød. Men helt ærligt så synes jeg det var lidt dyrt (17,95 for 310 gram) og så skulle man "kun" tilsætte: hvedemel, salt, bagepulver, vand og olie = nærmest det hele. Jeg vendte pakken og læste så at ingredienserne dækkede over: havregryn, hørfrø, sesamfrø og solsikkefrø (måske en frøsort mere, men jeg kan ærlig talt ikke huske det, for jeg var ved at gå til af forundring over hvem der dog gider at bruge deres penge på sådan en pakke?).
Jeg besluttede at gå hjem og blande ingredienserne selv, jeg har nemlig altid det hele i skabet OG det er indkøbt til væsentligt færre penge (også selvom det er øko!)

Her er min opskrift (som er STÆRKT inspireret af svansøs, dog med få rusteringer):
  • 150 gram havregryn
  • 160 gram blandede kerner (jeg brugte: sesam, hørfrø, solsikke)
  • 300 gram rugmel
  • 1 dl olie
  • 3,5 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
Rør, rør, rør. Del i 2, rul ud med kagerulle mellem 2 stykker bagepapir til en tykkelse på 3 mm. Skær med pizzaskæren eller lignende i passende stykker. Bag i ovnen ved 170 grader i ca. 25 minutter. Lad køle og bræk så stykkerne fra hinanden.

Simpelt, lækkert og lidt billigere end mixet!

(Billeder kommer, de er lige i ovnen :) )

Ingen kommentarer

Send en kommentar