Måned efter måned sker det samme herhjemme. Vi startede på 2.500 kr., det gik fint, så gik det skidt og vi blev enige om 3.000, det gik fint, så gik det skidt og vi blev enige om 3.500 kr., det gik fint og nu går det skidt - og nu siger jeg altså stop. Madbudgettet skal ikke øges endnu en gang, for at vi så endnu en gang kan øge og øge.
Så jeg vil give mig selv en september udfordring - der i sin enkelthed går ud på at vi skal overholde madbudgettet. Simpel as that.
Nå ja, og så vil jeg også gerne hæve den økologiske andel, og helst meget. Jeg tror vi pt. spiser 40 % økologisk, vi har været oppe på i hvert fald 50 % - men skar ned for at spare dengang 3.000 blev for lidt. Men nu synes jeg altså at vi skal op igen. Pærebarnet skal jo til at være med på maden, og han skal i hvert fald have økologi. Punktum!
Problemet er: 1) økologi er lidt dyrere og 2) det økologiske udbud i mine nærbutikker er ringe på flere punkter - nemlig kød, frugt/grønt og til dels på mel.
Problemet med madbudgettet er: 1) ingen madplaner, 2) for ofte indkøb, 3) for meget spild.
Altså må jeg komme op med en plan. Og min plan er simpelthen at handle over nettet (sparer indkøb og dermed impulsindkøb + buspenge), købe pakker hvor jeg ikke selv bestemmer indholdet (det er billigere), planlægge (nedsætter spild og forhindrer igen alt for mange indkøbsture).
Vi har tidligere købt kød fra Krogagergård og vi er rigtig godt tilfredse med deres kød, det er økologisk og lokalt, de har god kundeservice og man får hurtigt varen. Jeg vil bestille en månedspakke og lidt ekstra hakket oksekød. Månedspakken kan ikke helt dække en måned, men med lidt ekstra fars (eller kylling, hmmm...?) er man faktisk rigtig godt kørende.
Frugt og grønt tror jeg at jeg vil forsøge at købe fra Aarstiderne, det ser lækkert ud og jeg har kun hørt positive kommentarer omkring det. Jeg har aldrig selv fået noget derfra, men jeg glæder mig. Jeg tror vi vælger at få en kasse hver 14. dag, og så en ekstra pose med gnavegrønt 1 enkelt gang om måneden. Så må vi justere når vi ved hvordan det er.
Vores skabe herhjemme bugner af mel, korn, kerner, pasta, dåse tomater, torskerogn og deslige, så det mangler vi ikke rigtig i næste måned.
Mejeri varer bliver så det eneste vi kommer til at handle i butikkerne, men dels bruger vi ikke så meget og dels skal det også kun være 1 dag om ugen der gøres sådanne indkøb. Basta.
Æg er vi så heldige at købe fra vores genbos ene søn. Frie høns, god mad, kærlighed og endda en fin pris til os.
I morgen håber jeg at vi kan få fat i en kødpakke, og så må vi i gang med at planlægge madplan. Måske den endda kommer på bloggen, men det er kun måske.
Ingen kommentarer
Send en kommentar