3.9.13

De spæde forberedelser

Det er ikke mange babymads opskrifter der er på bloggen endnu og det er primært fordi Pærebarnet ikke er begyndt at spise mad endnu, han er kun 3 måneder (og 8 dage) så har han stadig god tid til at venne sig til tanken om rigtig mad i munden.
Det må være en helt ubeskrivelig stor ting når man lige pludselig en dag får stukket mad i munden. Jeg havde en snak med sundhedsplejersken om det med at starte op på mad, og hun sagde at man kunne sammenligne det med hvis jeg skulle spise petroleum - der ville jeg nok ønske at have en laaaaang og blid overgang. Og det er da nemt at forstå! Derfor er det også klogt at give babyen lang tid til at lære det med maden, og acceptere at mors kreation bliver afvist og vide at selv få mundfulde er KÆMPE succes det første laaaange stykke tid. Baby afviser jo ikke mors kærlighed (selvom vi mødre har det med at forbinde mad og kærlighed), baby forstår jo bare ikke hvorfor det skal spise petroleum.

Men altså, vi har jo stadig godt 3 måneder før vi kommer til den nye verden. Og disse 3 måneder bruger jeg på at forberede mig, for jeg glæder mig.
Min første forberedelse var dette køb:

 
Og jeg synes den er så fin.
 
Mit næste køb skal være sådan nogle isterningebakke lignende nogle som jeg kan fryse modermælk i. Jeg vil nemlig blande Pærebarnets mad op med modermælk, og så er det jo smart at have på lager. Modermælk kan holde sig 3 måneder i fryseren (og 24 timer på køl). Jeg har fundet nogle smarte beholdere der kan indeholde enten 40 eller 70 ml, og det passer rigtig fint til en portion.
Hvis du også vil fryse modermælk skal du lige huske at anvende beholdere der er skabt til fødevarer og IKKE vand, fryser man andet end vand i fx. isterningebakker frigiver de ubehagelig kemi - og det skal vores elskede babyer jo ikke have.
Et fif er at fryse (og opbevare) i glas, du kan bare bruge nogle af alle de glas man alligevel har (syltetøjsglas osv). Der er i hvert fald ikke noget skadeligt i.

Ingen kommentarer

Send en kommentar