3.9.13

Lidt mere til fryseren

Selvom jeg har været meget lidt aktiv her på bloggen henover sommeren, ja så har jeg været i gang i køkkenet herhjemme.

Det er blevet til:
- stikkelsbær grød
- squash mos
- solbær grød

Stikkelsbær og solbær er begge fra svigermors have, og der er vel nærmest ikke noget bedre end frugt og grønt fra haven? Derfor skulle en del af de skønne bær selvfølgelig gå til min skønne dreng.

Solbær eller stikkelsbær grød, fremgangsmåden er den samme:

Skyl en mængde bær (jeg lavede 500 gram bær, ikke noget med at stå og fimse med en lille mængde)

Hæld bær i en god tykbundet gryde og tilsæt så lidt vand som muligt, bare lige en milimeter eller to. Kog langsomt op (tænd kogepladen på 1-2 stykker). Rør rundt efter 10 minutter, du behøver slet ikke stå og røre hele tiden. Og så rører du bare af og til lige indtil bærerne nemt kan moses med røreskeen. Blend grøden helt lind med stavblender eller almindelig blender og hæl i små frysebokse.

Smager lækkert alene, med anden frugt eller som topping på korngrød eller yooghurt (også for mor!)

Squash mos:

Min kære veninde har i år plantet squash, og nu kan hun ikke længere nå at spise alle de squash hun får. Så jeg fik en squash med hjem, skønt!

Squashen skrællede jeg med en kartoffelskræller (lad endelig skrællen sidde på hvis din baby er over 8 måneder, er baby under 8 måneder er skrællen lidt for hård ved maven), delte den i mindre stykker og skar det værste af kernerne fra (ikke det hele, blot de mest våde steder).

Fyld mikroskopisk lidt vand i en god tykbundet gryde, hæld de små squash stykker i og lad det koge (eller dampe er det vel egentligt når grøntsagerne ikke er dækket af vand?). Når squashen er godt mør hælder du vandet fra og blender squashen lind. Og fryser i små frysebokse.

Smager godt alene, med andre grøntsager (fx. gulerod) og kartoffel.

Ingen kommentarer

Send en kommentar