13.12.12

Luciaboller

Glædelig Luciadag!
 
Det er så hyggeligt når dagen ligefrem indbyder til bagning :O) Og det gør luciadag da om nogen, og de er SÅÅÅÅ GODE! Så jeg er godt i gang. Og du kan nå det endnu. Disse her er lånt fra Arla.dk, de er faktisk de bedste (synes jeg altså)
 

Ca. 32 stk.

  • 100 g smør
  • ½ liter mælk
  • 50 g gær
  • 2½ dl neutral yoghurt (jeg brugte fromage fraise 9%)
  • 1 g safran
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 950 g hvedemel
Du skal også bruge 2 rosiner til pynt til hver af "bollerne". Men det kan fint undlades, herhjemme bliver de alligevel pillet fra, og så er det faktisk decideret spild. Og ja, safran er verdens dyreste krydderi, men farven gør altså noget fra resultatet. Men hvis du ikke har safran på lager, eller har lyst til at bruge en mindre formue på det, kan du putte en lille smule gurkemaje i. Det har jeg ikke selv prøvet, men har hørt fra andre at det fungerer fint. Jeg er så heldig at have shoppet rigeligt safran i Marokko for et par år siden, og det var altså til en meget mere overkommelig pris dernede.
 
Smelt smørret og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt fromage frais, safran, sukker, salt og mel (hold lidt mel tilbage). Ælt dejen til den er blank, smidig og slipper skålens sider. Tilsæt eventuelt mere mel. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time. Del dejen i ca. 32 stykker og form dem til luciabrød: Tril stykkerne til fingertykke pølser og form dem til S"er. Læg luciabrødene på plader med bagepapir, pynt med rosiner og lad brødene efterhæve ca. ½ time. Pensl med æg og bag luciabrødene midt i ovnen.
Kilde :
 
 
Min dej! Bollerne er ikke færdige endnu...
 

Ingen kommentarer

Send en kommentar