6.12.12

Velkommen til "Bare simpelt"


Bare simpelt

 

Hvordan kan det være det hele blev så svært? Hvorfor bliver vi bombarderet med modstridende informationer hele tiden? Hvorfor er noget sundt i dag og usundt i morgen? Hvornår blev mad og sundhed så moderne, at det ikke er til at forstå? Hvorfor kender jeg ikke halvdelen af ingredienserne fra opskrifter jeg finder på nettet? Og hvorfor er der så mange ingredienser i rugbrød jeg køber og så få i det jeg selv bager? Undrer du dig også nogle gange?

 

Jeg vil bare hygge mig, så simpelt er det. Jeg vil spise rugbrøds madder med hårdkogte æg, i mens jeg støber advents lys, hækler fine ting fra nemme opskrifter. Jeg vil dyrke røde tomater i mit lille drivhus og jeg drømmer syndige tanker om at gå på æble rov i naboens æbletræ. Jeg vil dække flotte borde så mine gæster ikke opdager at jeg ikke ved hvordan yaconsirup, gojibær og tang bruges i madlavningen. Jeg vil samle grankogler i naturen som jeg kan pynte med når efteråret truer, finde muslinger på stranden når det endelig er sommer, og spise æbleskiver med helt almindelig hvid sukker når det bliver jul.

 

-    Jeg tror ikke jeg er særlig moderne, men det er lige meget.

 

Men helt alvorligt. Hvorfor skal alting pludselig være så fancy? Det er som om man pludselig kun kan være tynd, lækker, smart, moderne og i balance med sig selv hvis man dyrker yoga, kvitter mel, sukker og mælk, spiser tonsvis af kød den ene dag og tonsvis af fedt den næste, hvis man så er vegetar, og så fylder sig selv til randen med fisk, hvis man gnubber sin hud i mystiske kemikalier, tager vinterbade, kun går i uld, og tager den ene udrensningskur efter den anden. Og hvad er det med at være i balance? Jeg har været der!

Personligt tror jeg min glæde ville være meget større hvis jeg dropper alt dette, i stedet laver mad fra hjertet, skaber hjerterum hvor jeg er og elsker livet lidt mere.

Så nu det nej til moderne. Og JA, til det der engang var helt almindeligt. Ja til det er der simpelt og umiddelbart. Ja til hjemmelavede æbleskiver, til revet gulerod med danske æbler og til rullepølse jeg selv har rullet og hvor jeg kender alle ingredienserne.

 

Og faktisk er det billigere, og bedre og mere lækkert. Men det er ikke derfor, jeg er bare træt af at det skal være så smart!

Ingen kommentarer

Send en kommentar