6.12.12

Vidunderligt nemme morgenboller

Go' glædelig søndag til alle jer derude :o)

Ej søndag er det jo ikke ligefrem mere. Men i søndags var det jo 1. advent og der hørte ligesom nybagte boller til. Men indrømmet er jeg altså slet ikke sådan en der kan stå op og bage boller i flere timer før jeg får morgenmad. Men nybagte boller behøver faktisk ikke at betyde at man skal stå op før solens frembrud. Man kan i stedet lave "koldthævede morgenboller" - en nem og meget lækker vej til gode lune søndagsboller.

Her er den opskrift jeg rørte sammen lørdag eftermiddag: (jeg fik 18 boller i fin størrelse)
  • 750 g hvedemel
  • 150 g havregryn
  • 7 dl vand
  • 15 g gær
  • 1 spsk honning
  • ½ spsk salt
  • 3 spsk olie
  • Pynt til toppen, eks. blå birkes, havregryn, eller lige præcis det du har. (Ingen grund til ekstra indkøb, remeber that)
Sådan gør du (aftenen før):
Rør gæren ud i det kolde vand, og tilsæt salt, olie, honning og havregryn. Rør hvedemel i dejen lidt af gangen og rør den glat. Dejen skal være meget blød og våd (hold lidt mel tilbage hvis den bliver for fast i det).
Kom film eller låg over skålen og stil den i køleskabet natten over.

Sådan gør du (søndag morgen):
Sæt dejklatter på bagepapir med to skeer (eller eventuelt med hænderne, der blot skal være meget våde, så ikke dejen klistrer fast).
Tænd ovnen på 220 grader og lad bollerne hvile til ovnen er helt varm. Pensl bollerne med vand og drys med pynt, - jeg pyntede med solsikkekerner på nogle, med havregryn på nogle andre og hørfrø på de sidste.
Bag bollerne 18-20 minutter på midterste rille til er er gylde og lækre :o)

Velbekommen.

Til vi ses igen, husk at forkæl dig selv og dem du holder af med frisk bagværk og andet godt :o)

(Ps. har ikke regnet det ud ordentligt, men mit bedste bud er at her er ingredienser for 5 måske 6 kr., det tror jeg ikke engang Netto kan klare)

Ingen kommentarer

Send en kommentar