I går d. 30. maj havde William og jeg hjemmedag - vi har været lidt for meget på farten på det sidste, så nu er det tid til at være lidt mere hjemme (havde aldrig troet at man havde SÅ travlt på barsel). Og sådan en hjemmedag er jo perfekt som bagedag, vi (læs: jeg) fik lavet nogle lækre grove boller (der ikke er tørre, yeay!!), naan brød og madtærte. Opskrifterne kommer i hvert sin indlæg, bare for overskuelighedens skyld.
Grove boller, 12 stk:
- 350 g hvedemel
- 150 g rugmel
- 50 g havregryn
- ½ dl madolie
- 1 dl fromage frais (eller anden neutral yoghurt)
- 1½-2 dl vand
- 1 æg
- 25 g gær
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
Bland yoghurt og varmt vand og opløs gæren heri. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og ælt dejen godt. Lad den hæve lunt og tildækket i omkring en halv time, mens du smækker benene op og drikker en kop the, ELLER du laver
naan brød dejen.
Slå dejen sammen og tril 12 fine runde boller som du placerer på en bageplade med bagepapir (og NEJ mellemlægspapir kan ikke bruges, jeg har lært den lektie på den hårde måde, men det er en helt anden historie). Lad bollerne hæve i ca. 20 minutter, varm ovnen op og bag dem på 220 grader i ca. 12-15 minutter, efter at du har penslet dem med vand eller neutral yoghurt.
Mums...
Ingen kommentarer
Send en kommentar