30.5.13

Indisk naan


Og her følger opskriften på indisk naan (8-12 stk)

  • Ca. 550 g hvedemel
  • 25 g gær
  • 2½ dl vand
  • 50 g sukker
  • 3 spsk. mælk
  • 1 sammenpisket æg
  • 2 tsk. salt
  • 50 g smeltet smør
(+ olie, og evt. hvidløg og nigellafrø)

Opløs gæren i lunkent vand. Lad det stå i ca. 10 minutter til det begynder at skumme lidt (af uforklarlige årsager skummede mit ikke, og brødene blev altså vildt gode alligevel, så ingen panik). Rør sukker, smør, mælk, æg, salt og mel i (altså alle ingredienserne) og ælt dejen til den er elastisk og blød (jeg "æltede" med en grydeske, dejen er for våd til hænderne, en røremaskine havde været optimalt). Smør en skål med olie og læg dejen deri. Lad dejen hæve, lunt og tildækket i en times tid.
Slå dejen ned, og form nu 8-12 brød, naan brød er flade og trekantede. Lad dem efterhæve i 30 minutter på bagepladen.
Smør brødene med olie og drys med hvidløg, nigellafrø eller andet spændende. Bages i ovnen ved 220 grader i 10-12 minutter.

Ingen kommentarer

Send en kommentar