6.9.13

Græskarmos - DIY


Du skal bruge: 1 græskar, her er det et Hokkaido græskar, lidt vand, 1 ovnfastfad, 1 skarp kniv, 1 ske, 1 ovn på 200 grader, evt. 1 stavblender, opbevaringsbøtter, 1 sulten baby (græskar er en særdeles god begynder grøntsag).


Skyl og halver dit græskar med den skarpe kniv, skrab kernerne ud med skeen

 

Vend de halve græskar med kødsiden nedad i et ovnfastfad og tilsæt vand i 1½ - 2 cm's højde. Sæt fadet i den 200 grader varme ovn (almindelig ovnvarme), og lad græskaret passe sig selv i 40 minutter.
Tag så fadet ud og vent indtil du kan holde ud at røre ved græskarrene, nu er de bløde. Skrab kødet ud med din ske, hver forsigtig med ikke at få skrællen med (den kan sagtens spises, men jeg vil fraråde det til din baby - skal du selv spise med, så lader du blot lidt skræl på din del hvis du synes).

Er din baby ikke så glad for mos med tekstur, så blender du mosen, ellers er den allerede klar til servering eller frysning.


Put den del af mosen, du ikke skal bruge med det samme, i frostbokse. Jeg fik 10 portioner mos, hvoraf jeg hældte en i en skål med det samme:
 

Jeg stoppede 1 tsk. smør i og tilsatte lidt modermælk, og så var der mad.

Han var vild med det :o)

Ingen kommentarer

Send en kommentar