Jeg tænker meget på når Pærebarnet skal ernæres af andet end modermælk, og jeg er ved at finde ud af hvad mine holdninger til hans kost er. Der er jo mange beslutninger, mange fordele og ulemper og mange sider af samme sag. Skal det være nemt, det bedste, det sundeste, det billigste? Hvad er overhovedet det bedste og det sundeste, og kan det være på økonomisk, nemt og sundt, for ikke at glemme lækkert?
Mine tanker kan deles op i kategorier:
1. ville jeg spise det selv?
Jeg synes det er fornuftigt at stille spørgsmålet, ville jeg spise det selv? Vil jeg ikke, hvorfor skulle Pærebarnet så?
Måske er boghvedegrød ikke på toppen af mine favoritspiser, men det er ikke ulækkert - så det ville jeg f.eks. godt spise. Klister lavet på maizena ville jeg til gengæld ikke synes særlig godt om. Tyk vælling i sutteflaske er endnu en af de ting jeg personlig ville vrænge på næsen af. Gulerodsmos ville være fint tænker jeg, men hver dag i en måned lyder ikke særligt tiltalende.
2. er det fysiologisk forsvarligt for baby?
At babys mave ikke kan nedbryde gluten i, i hvert fald babys første halve leveår - og at maven stadig har svært ved det i månederne efter, gør at jeg vælger det fra. Ligesom hele nødder og gulerødder vælges fra pga. kvælningsfare.
3. skal det være hjemmelavet eller skal det være pulver/glas?
De færdige produkter, og dem man kun tilsætter vand - er lavet ret godt, de fleste er økologiske og de indeholder rigtig fine produkter. Men ligesom jeg ikke køber færdiglavet lasagne til min mand og jeg, vil jeg ikke give Pærebarnet færdiglavet mad. Fordi sådan er jeg, jeg tror såmænd ikke at han (eller jeg) ville tage nogen som helst skade. Jeg ser bare ingen grund til at nogle af os skal spise produkter der indeholder SÅ mange unødvendige ingredienser. Jeg læste i dag bag på en risgrøds pakke, og der var et sted mellem 10 og 20 ingredienser, blandt andet skummetmælkspulver. Du kan nøjes med 4 ingredienser hvis du laver det selv (vand, rismel, fedtstof, modermælk/modermælkserstatning)
4. økologi eller konventionelt?
Pærebarnets skal så vidt muligt være økologisk, basta!
Og så skal det være rart at spise. Ingen bliver tvunget til at spise op i mit hjem, man må gerne snakke og hygge sig, man må gerne prøve selv og man må godt blive snavset om munden (og i håret og alle andre steder ;) ).
Ingen kommentarer
Send en kommentar