18.9.13

Quinoagrød


 
Quinoa er glutenfrit og superegnet som starter grød, og for den sags skyld, også egnet til resten af livet. Quinoa er en bombe af næringsstoffer, har et højt protein indhold og er generelt bare rigtig lækkert. Har du ikke mod på at lave det selv, laver Aurion en fin quinoagrød-pulver helt uden noget (og øko!). Men det er slet ikke svært.
 
Tag en passende mængde quinoa (lav endeligt mere end til en portion - det er det nemmeste og fungerer super godt). Jeg brugte vist 1/4 pose. Du rister så dine quinoa på en hel tør pande på middel varme. Formålet er at det fjerner bitterheden - du kan også fjerne bitterheden ved at skylle quinoaen grundigt, det synes jeg bare er rimelig besværligt (de er meget små, og dermed ALLE steder). De skal bare sådan lige ristes af til de har en gylden farve og de begynder at dufte nøddeagtigt. De skal ikke være sorte. På det øverste billede ER de ristet.


 
Laver du quinoa til dig selv eller større børn, så stopper processen her ved at du koger quinoaen på samme måde som du koger ris. Er det til grød smider du din ristede quinoa i en kaffekværn eller en god blender og laver mel.
 

 
Så laver du grød. Jeg brugte 1½ spiseske og 60-70 gram vand (målte faktisk ikke af, men lav det bare som du laver andet grød, så går det i hvert fald ikke galt).
Jeg kan bedste lide at lave grøden ret så tyk, den bliver meget tyndere når man tilsætter olie og modermælk nemlig.


 
Slutteligt tilsætter du modermælk/modermælkserstatning (jeg tilsatte 30 ml), 1 tsk. fedtstof (jeg brugte hørfrøolie) og server!

Ingen kommentarer

Send en kommentar