30.5.13

Madtærte

I går aftes fik vi tærte til aftensmad, og ja, jeg ved godt at der findes mange quickbake løsninger - men det er altså SÅ nemt at lave tærtebunden selv. Den variant jeg laver kræver 4 ingredinser (og for en kagetærte kan du nøjes med 3):
  • 120 g hvedemel
  • 60 g grahamsmel
  • 100 g koldt smør
  • 3 spsk. vand (eller lige nøjagtig nok til at det samler sig)
Skulle det være en kagetærte havde jeg brugt 180 g hvedemel og undladt grahamsmel.

Sådan gør du:
Skær smøren i tern og kom det i melet, findel det og tilsæt vand. Ælt dejen hurtigt sammen og tryk den ud i din tærteform (som er grundigt smurt). Stop den i køleskabet i en time.
Tag formen ud fra køleskabet og fylde op med fx. kikærter så dejen ikke hæver under bagning (se billede) - bag den 15 minutter ved 200 grader (kikærter kan gemmes og genbruges til lignende projekter).
Hæld kikærter fra og put fyld i.

Med kikærter der efterfølgende fjernes igen


Fyld:
  • 150 g skinke
  • 3 æg
  • 2 dl hytteost
  • 1 dl mælk
  • ½ revet squash
  • salt og peber
Pisk æg pg mælk sammen og rør resten i.

Bag tærten i ovnen i ca. 40 minutter ved 200 grader.

Velbekomme!!
 



Ingen kommentarer

Send en kommentar