Er du skeptisk? Bare rolig, det var jeg også. Jeg fik tankerne ledt hen på horder af fed, frituredryppende, vammel mad. Det er bare slet ikke sandheden. Jo man må gerne spise fed mad, men ikke på nogen ulækker måde. Bare på en helt almindelig måde! Fx er slankeprodukter med underlige tilsætningsstoffer (ala tapetklister) dømt ude, og det er da sund fornuft. Faktisk behøver man slet ikke tænke så fedt, man skal bare tænke naturligt. Og selvfølgelig lige arbejde med fedtforskrækkelsen, hvis man har sådan en.
Det bedste ved LCHF er at man må spise kyllingeskind, og nyde det.
Nå, jeg valgte jo LCHF for at slanke mig og det skal jeg da lige love for at jeg gjorde. 7,5 kilo røg i januar måned. Her i februar sætter min krop dog en noget større udfordring op. Den vil ligesom ikke slippe noget - lidt som om den er stresset, eller at jeg får noget forkert.
Indtil videre har jeg ikke kigget på fordeling, eller overvejet om det jeg gjorde var lige efter bogen, eller om jeg fik for meget eller for lidt af det ene og det andet. Egentligt fordi jeg ikke har ville veje og registrere min mad. Jeg vil lære at lytte til mig selv, ikke lave alle de kontroller. Jeg har også lidt en fordel på dette punkt, 1) jeg har været på slankekur mange gange, 2) jeg studerer netop Ernæring og sundhed - og selvom studiet ikke ligefrem giver high five til høj fedtprocent, så har jeg dog lært meget om indhold i mad, makronæringsstoffer osv.
Men ok, med vægten gået i stå og maven ligeså, så måtte jeg jo gøre noget. Så jeg har brugt noget tid i dag på at finde ud af hvilken procentfordeling der er optimal for vægttab (bare hold for øje at det er individuelt, så tag talene som en rettesnor og find DIN vej derfra) og jeg kom frem til en fordeling på 5-10% kulhydrat, ca. 20% protein og 70-75% fedt er meget fornuftigt for mig.
På grund af min manglende lyst til at veje, har jeg bakset en fiktiv dag op og skrevet den ind i madlog. Denne dag giver mig en fordeling på 7% kulhydrat, 20% protein og 73% fedt - og det må da siges at være temmelig perfekt. Nu skal jeg jo ikke spise sådan hver dag, så ville jeg nok blive idiot, men det giver mig en ide om det jeg ville vide, nemlig: 1) at man sagtens kan få mange grøntsager og stadig have en lav fedtprocent, 2) at man ikke behøver at hælde olie, piskefløde og bacon ud over al sin mad (man må gerne, det er ikke det, men det er bare ikke det jeg har lyst til (i hvert fald ikke hver dag)), 3) man opnår ikke et urealistisk højt antal kalorier.
Om min vægt vil falde igen, må i jo følge bloggen for at finde ud af. Jeg har i hvert fald nok at tage af. Jeg starter med et ønske om 9,1 kg, så er graviditeten langt om længe smidt væk. Så tager vi resten derfra.
Morgenmad
180 g
446 kcal
142 kcal
41 kcal
0 kcal
9 kcal
32 kcal
222 kcal
Formiddag
0 g
0 kcal
Frokost
490 g
528 kcal
19 kcal
8 kcal
15 kcal
27 kcal
160 kcal
78 kcal
214 kcal
7 kcal
Eftermiddag
0 g
0 kcal
Aftensmad
500 g
848 kcal
28 kcal
148 kcal
13 kcal
11 kcal
195 kcal
71 kcal
95 kcal
287 kcal
Jeg befinder mig så godt med LCHF mad - ingen træthed og sult - det er skønt synes jeg. Men jeg har svært ved at holde det 100%... Nobody's perfect ;-)
SvarSlet